Is de stad Lelystad interessant voor mensen op zoek naar een betaalbare koopwoning?

Hoe staat het met de koopwoningmarkt in Lelystad? Is lelystad en interessante stad om een woning te kopen?

Hoe staat het met de koopwoningmarkt in Lelystad? Is lelystad en interessante stad om een woning te kopen?

Goedemorgen. Vandaag wil ik het met u hebben over de koopwoningmarkt in Lelystad. Jarenlang was de stad Almere booming maar ik hoor steeds vaker mensen die zeggen een woning te hebben gekocht in Lelystad. 

Hoe komt het dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te vertrekken uit de grote steden en een koopwoning te zoeken in Lelystad? 

Als ik kijk naar Funda, dan valt me op dat er op dit moment in heel Lelystad slechts 67 woningen te koop staan. Dat is weinig als je het aantal vergelijkt met vorig jaar. Het aanbod van koopwoningen in het algemeen daalt. Tel daarbij de groeiende populariteit erbij op, en al het maakt het beeld wel duidelijk.

 

 Over de koopwoningmarkt in Lelystad valt te zeggen dat veel mensen destijds haar woning hebben verkocht in Almere en een huis hebben laten bouwen in Lelystad. Dit verklaart mogelijk het feit dat maar liefst 14% van alle koopwoningen vrijstaand is. 6% zijn twee onder 1 kapwoningen en 50% zijn reguliere eengezinswoningen. De gemiddelde prijsstijging is circa 17% t.o.v. vorig jaar. 

 

 

 

 

 


Wat de stad Lelystad aantrekkelijk maakt is dat:

- het relatief dicht bij de Randstad ligt

-Veel ruimte en groen kent

-Relatief nieuwe woningen kent 

-De prijzen van woningen zijn nog redelijk in vergelijking met Almere of Amsterdam; gemiddeld 242.000,- k.k.

-De woonoppervlakte is ca 125m2, met tuin, 3 tot 4 slaapkamers dus ideaal voor gezinnen. 

Tegen iedereen die een betaalbare koopwoning zoekt, adviseer ik eens te kijken op Funda in Lelystad. Heeft u hulp nodig om u in de zoektocht te begeleiden, neem dan gerust contact met mij op.