TOP 5 TWIJFELS OM JE WONING NU TE VERKOPEN

Hier zijn de top 5 twijfels die veel mensen hebben om hun woning nu te verkopen

Goedemorgen. 

Het is Pinksteren en voor velen vandaag een vrije dag. Heerlijk! 

Onder het genot van een kopje koffie rustig aan wakker worden, even het nieuws op je mobiel lezen. Misschien toch nog even stiekem op funda kijken naar leuke woningen…Maar je twijfelt. Je twijfelt om je woning binnenkort te koop te zetten. 


TOP 5 TWIJFELS om mijn woning nu  te verkopen 


Ik heb voor de top 5-twijfels op een rijtje gezet die u wellicht ook heeft: 


  1. “..is het nog wel mogelijk om een geschikte woning te vinden? Ik lees steeds vaker dat de krapte op de koopwoningmarkt groeit..”

  2. “Wat gaat de economie doen? Komen we in een recessie?”

  3. “Heb ik volgend jaar nog wel een baan? “

  4. “Is het niet beter om eerst de woning te verkopen en daarna pas te kopen?  Veel mensen gaan eerst kopen…”

  5. “Is de waarde van mijn woning gedaald tijdens corona?”


Is het nog wel mogelijk om een geschikte woning te vinden?

Ja, ik denk het wel. er worden nog steeds veel woningen verkocht. 

Volgens CBS waren er in april 2020 18.854 woningen verkocht. In april van dit jaar zijn er zelfs 100 woningen meer verkocht. 


Het is wel zo dat het per woningtype verschilt. Het aantal kleine appartementen en eengezinswoningen daalt, terwijl het aantal doorstroom woningen, tussen €350.000,- en €500.000,- stijgt.  


In de praktijk komt het erop neer dat het mogelijk wat meer tijd kost dan vroeger voordat u een passende woning heeft gevonden. Om effectief op huizenjacht te gaan, is mijn advies altijd: Weet wat wilt en zorg ervoor dat je een plan hebt. 


Wat gaat de economie doen? Komen we in een recessie?
Niet volgens De Nederlandse Bank. Zij melden dat dit jaar, ondanks de corona er een economische groei is van 2,2%; volgend jaar zelfs 4,2%. Tuurlijk zijn er branches zoals de horeca die het zwaar hebben.De verwachting is wel dat ook deze branche weer snel de weg omhoog vindt. Zeker wanneer toerisme weer op gang komt. bron: dnb


Heb ik volgend jaar nog wel een baan?
Met betrekking op een woning kopen, wil ik u meegeven dat het juist wel slim is om dit jaar te kopen. Immers, zo lang u een baan (in vaste dienst) heeft, zal de bank u normaliter (weer) een hypotheek verstrekken. Niet wanneer u wacht met het kopen van een woning en u raakt inderdaad werkloos.  


Is het niet beter om eerst de woning te verkopen en daarna pas te kopen?  

Veel mensen willen eerst kopen. Dit komt vooral omdat men niet zeker weet wanneer men een passende woning vindt. Hierbij geldt zekerheid voorop. Dus eerst een woning vinden. Dan direct de huidige woning in verkoop zetten.

Ik zeg altijd: ’Zet uw woning wel alvast klaar in de eerste versnelling. Zodra de woning heeft gekocht, schakelen we direct naar naar de vijfde…’


Sommige mensen kiezen er juist voor om de woning eerst te verkopen met als doel de woningmarkt af te wachten totdat deze weer een beetje is afgekoeld. De strategie is dan om vervolgens 2 jaar een woning te huren en vanuit deze situatie rustig op zoek te gaan naar een woning tegen een schappelijke prijs.


Is de waarde van mijn woning gedaald tijdens corona?

Gelukkig is de krapte op de woningmarkt groter dan de angst voor corona. Zeker wanneer u een woning waar veel mensen naar op zoek zijn, dan wordt uw woning nog steeds boven vraagprijs verkocht. NVM meldt hierover dat afgelopen jaar de gemiddelde huisprijs met meer dan 10% is gestegen!


Wilt u weten wat uw woning echt waard is?

Neem dan contact met mij op voor een waardeschatting van uw woning.