TOP 5 Valkuilen als je een koopwoning zoekt

Als je een koopwoning zoekt, dan liggen een hoop valkuilen voor je p de loer. Zorg dat je ze herkent en vermijdt

Het zoeken van een koopwoning tegenwoordig, valt niet mee. De gekte in de woningmarkt zorgt ervoor dat je zomaar je hoofd kunt verliezen en fouten maakt. Om te voorkomen dat u in deze valkuilen stapt, heb ik voor u de TOP 5 valkuilen gemaakt wanneer u op zoekt bent naar een koopwoning en hoe u ervoor kunt zorgen dat u deze valkuilen vermijdt. 


  1. Je mee laten slepen in de gekte van de idiote koopwoningmarkt

  2. U ziet het niet meer zitten en denkt erover om te stoppen met zoeken naar een koopwoning.

  3. U bent te passief

  4. U wordt opgejaagd in een bezichtiging 

  5. Geen makelaar inhuren


Je mee laten slepen in de gekte van de idiote koopwoningmarkt

Je voorkomt dit door van te voren, eventueel samen met je aankoopmakelaar, een plan van aanpak op te stellen en te bepalen wat je maximale koopbudget is. Houd je aan het plan. Past de woning niet in je plan, dan laat je deze voorbij gaan. Is dat moeilijk? Echt wel! Het voorkomt een hoop teleurstelling achteraf. 


U ziet het niet meer zitten en denkt erover om te stoppen met zoeken naar een koopwoning.

Fout! Het is nog steeds mogelijk een passende woning te vinden. Wel is het zo dat het even kan duren. Zorg dat u zich dit realiseert en niet in zak en as zit als het even tegenzit wat betreft de huizenzoektocht. Mentale mindset is belangrijk. 

 

 


U bent te passief!

Hiermee bedoel ik dat uw houding actief moet zijn, immers u kunt zich niet permitteren dat u bijvoorbeeld in de middag belt naar de makelaar om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Te laat! Iedere morgen na het tandenpoetsen, checkt u funda, Huislijn of vbo.nbl en belt direct de makelaar op of stuur mij een appje om mij te laten bellen. 


U wordt opgejaagd in een bezichtiging 

Helaas plannen collega makelaars vaak tekort tijd in per bezichtiging. Ik hoor regelmatig van klanten dat ze slechts 10- minuten hadden om de woning te bekijken. Dat is onmogelijk! U heeft tijd nodig om te acclimatiseren in de woning en om alle ruimtes goed te bekijken. Mijn advies is dan ook; Laat je tijdens een bezichtiging je tijd en laat je niet opjagen!


Geen makelaar inhuren

Het is een beetje preken voor eigen parochie maar ik zeg het niet zonder reden. Een aankoopmakelaar voldoet aan een hoop zaken wat u zich mogelijk niet eens realiseert.Bijvoorbeeld zorg ik ervoor dat u zich houdt aan uw informatieplicht. Daarnaast ben ik uw ‘spiegel’, uw kritischer partner. 


klik op de link om te lezen waar ik u zoal als aankoopmakelaar mee help.